تلفن پاسخگویی:

22795182 | 021-66502350

درمان TDCS یا تحریک الکتریکی مغز

بهترین مراکز نوروفیدبک تهران همواره از  روش های جدید درمانی استقبال کرده  و این خدمات نوین را  به مراجعین خود  ارائه می کند زیرا این درمان ها اثربخشی سریع‌تر و کارآمد‌تری داشته و همچنین با عوارض کمتری همراه هستند. یکی از این درمان‌های جدید، تحریک الکتریکی فراجمجمه ای(transracial Direct Current Stimulation)  یا همان  تی دی سی اس TDCS  است که به عنوان نوعی نوروتراپی هم شناخته می شود.دراین مقاله به بررسی درمان TDCS یا تحریک الکتریکی مغز می پردازیم:

درمان TDCS یا تحریک الکتریکی مغز

 

درمان TDCS یا تحریک الکتریکی مغز

                                                                                                             بیشتر بخوانید: عملکردtDCS و تاثیر آن بر مغز

درمان تی دی سی اس (TDCS) یکی از روش های غیر تهاجمی تحریک مغز است که با استفاده از جریان الکتریکی ضعیف و پیوسته، اثر خود را به جا می‌گذارد. این جریان الکتریکی پیوسته، تحریک پذیری نورونی را در نواحی خاص مغز، افزایش یا کاهش می‌دهد. این تغییر در تحریک پذیری نورونی به تغییر در عملکرد مغز منجر می‌شود.

در  روش درمانی TDCS، دو الکترود با توجه به اختلال مورد نظر روی قسمتی از سر قرار می‌گیرند. یکی از الکترود‌ها دارای بار مثبت و دیگری دارای بار منفی است. جریانی که شدت آن بین ۲-۱ میلی آمپر متغیر است بین الکترود‌ها برقرار شده و بخشی از آن از طریق جمجمه وارد مغز می‌شود. جریان الکتریکی وارد شده به مغز قادر است فعالیت سلول‌های مغزی را تحت تاثیر قرار داده و از این طریق، اثرات درمانی به جا بگذارد.

تحریک پذیری ایجاد شده در مغز، وابسته به شدت جریان، طول مدت تحریک و جهت جریان الکتریکی، متغیر است. برای اهداف بالینی که نیازمند اثرات طولانی مدت است، افزایش طول مدت تحریک یا قدرت تحریک حائز اهمیت است. از سوی دیگر تکرار جلسات و افزایش تعداد جلسات TDCS باعث انباشتگی اثرات درمانی آن می‌شود.

انواع تحریک  الکتریکی مغز

سه نوع تحریک پذیری الکتریکی در مغز وجود دارد:

تحریک مثبت (Anodal)

تحریک منفی (Cathedral)

تحریک ساختگی (Sham)

در تحریک مثبت یا Anodal تحریک‌پذیری عصبی در نقطه مد نظر ما افزایش می‌یابد، اما در تحریک منفی یا Cathedral برعکس آن را اجرا می‌کند. همچنین حالت سوم (تحریک ساختگی) برای گروه کنترل در مطالعات مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این حین یک تحریک کوتاهی صورت می‌گیرد و سپس متوقف می‌شود.

موارد استفاده از تحریک الکتریکی مغز TDCS

بنا به اختلالی که فرد دارد در انجام تحریک الکتریکی مغز TDCSباید موارد زیر مشخص شده باشد: شدت جریان الکتریکی، مدت زمان انجام تحریک مغزی

محل و ناحیه قرار گیری هر یک از الکترودها روی سر اندازه پدهای اسنفجی که مورد استفاده قرار می گیرد تعداد جلسات که با شدت اختلال تعیین می شود

تحریک الکتریکی مغز TDCSبرای چه اختلالاتی مفید می باشد؟

امروزه درمان TDCSدرمان بسیار مفیدی برای اختلالاتی از قبیل  : افسردگی ، مخصوصا افسردگی مقاوم به درمان ، انواع سردردها و میگرن، بهبود مهارت های تکلم و حرکتی پس از سکته مغزی ، اختلالات خواب، اختلال وسواس فکری و عملی، دردهای مزمن عضلانی و اسکلتی ، بهبود پردازش مغزی، وزوز گوش، بی اشتهایی و پرخوری، نقص توجه و بیش­ فعالی، اختلال یادگیری، اوتیسم، عقب ­ماندگی ذهنی، افسردگی اساسی می ­باشد. همچنین روش تی دی سی اس می‌تواند عملکرد شناختی  را بسته به منطقه‌ای که تحریک می‌شود

افزایش دهد و بر توانایی‌های گفتاری و ریاضی، گستره توجه (attention span)، حافظه، بهبود سرعت پردازش مغزی، ظرفیت حافظه، توجه و کلیه عملکردهای شناختی موثر است.

عوارض TDCS

این روش در بهترین کلینیک نوروفیدبک تهران  زیر نظر متخصصان مجرب انجام می شود  و با عوارض بسیار کمی همراه است. از مهم ترین عوارض این روش می‌توان به خواب آلودگی، کمی سوزش و قرمزی در ناحیه تحریک اشاره کرد که همه این عوارض مختصر بوده و بعد از یکی دو جلسه کاملاً رفع خواهند شد.در ضمن همه افراد الزاماً به این عوارض دچار نخواهند شد.

نکته قابل ذکر این است که کسانی که باطری قلب و یا دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب دارند  کسانی که پوست سر آنها زخم است و یا خراشیدگی دارند.

کسانی که سابقه صرع و یا تومور مغزی دارند نباید از دستگاه TDCS استفاده کنند.

ماهیت TDCS و بی نیازی آن به شرکت فعالانه فرد در امر درمان باعث شده تا در محدوده سنی گسترده و انواعی از اختلالات  قابلیت استفاده را داشته باشد  و افراد گروههای سنی مختلف می توانند از TDCS استفاده کنند.

برنامه زمانی استفاده از TDCS چگونه است؟

این درمان در عرصه بالینی ابزاری انعطاف پذیر محسوب می‌شود. جلسات درمانی آن از هفته‌ای یک بار تا استفاده روزانه متغیر است. هر چند که نتایج درمانی آن ها متفاوت خواهد بود. جلسات پیوسته و متراکم نتایج بالینی بهتر و سریع‌تری دارند. فشردگی جلسات بر حسب نیاز درمانی فرد و سایر ویژگی‌ها تعیین می‌شود.

درمان با TDCS شامل دو مرحله فشرده و درمان نگهدارنده است. در مرحله فشرده، جلسات پی‌در‌پی برای فرد طراحی می‌شود و پس از دستیابی به نتایج بالینی رضایت بخش، درمان نگهدارنده که به شکل جلسات هفتگی یا ماهانه خواهد بود با هدف تثبیت نتایج بالینی اجرا می‌شود.

 

برنامه زمانی استفاده از TDCS چگونه است؟

در صورت نیاز به مشاوره در زمینه انجام تحریک الکتریکی مغز TDCS و یا هر گونه سوال می‌توانید با  بهترین مرکز نوروفیدبک در تهران با شماره‌های 8-02166570947 و یا واتس آپ 09304050331  تماس حاصل فرمایید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در reddit

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *